COMISIA ECONOMICO-SOCIALA, ASIGURARI DE SANATATE, ADMINISTRATIV SI FINANCIAR CONTABILA

Componenta

 

Dr. STANESCU Liana – Presedinte

Dr. IVASCU Roxana – Membru

Dr. LANBA Crenguta – Membru

Program audiente:

 

Atributii

– sustine interesele economice si sociale ale membrilor Colegiului Medicilor din judetul Ilfov.

-reprezinta medicii care lucreaza in sistemul de asigurari de sanatate urmarind apararea drepturilor, intereselor si a demnitatii profesiunii de medic precum si eliminarea oricarui fel de ingerinte in exercitarea actului profesional.

-supravegheaza desfasurarea raporturilor dintre medicii care lucreaza in sistemul de asigurari de sanatate, luand toate masurile care se impun pentru asigurarea libertatii profesiei si a apararii statutului medicului in societate, inclusiv cu privire la raportul dintre importanta sociala a activitatii profesionale si veniturile medicului.

-presedintele Comisiei Economico-sociale si de Asigurari de Sanatate reprezinta Colegiul Medicilor Ilfov si medicii din sistemul de Asigurari de Sanatate in fata organismelor specializate ale Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate la nivel central si ale Casei de Asigurari Sociale de Sanatate Ilfov la nivel local.

-supravegheaza modul de aplicare a negocierilor realizate de catre Colegiul Medicilor din Romania la nivel central, in sensul ca:

  • asista pe membrii lor la incheierea contractelor individuale privind furnizarea de servicii profesionale;
  • reprezinta si apara interesele membrilor lor in fata partenerilor contractuali;
  • ofera consultatii de specialitate cu privire la incheierea, executarea si incetarea contractelor privind furnizarea de servicii profesionale in cadrul sistemului de asigurari de sanatate;
  • intervine prompt si actioneaza prin toate mijloacele legale atunci cand sunt incalcate drepturile membrilor lor, ce decurg din incheierea si executarea contractelor privind furnizarea de servicii de medicale.
  • contribuie la protejarea membrilor si a familiilor acestora prin acordarea, in limita posibilitatilor, de ajutoare materiale.

-gestioneaza patrimoniul si tine evidenta financiar contabila;

-centralizeaza cotizatiile si celelalte venituri;

-asigura activitatea de birotica;

-fundamenteaza proiectul bugetului de venituri si cheltuieli la nivelul CM Ilfov

-fundamenteaza si propune Biroului executiv al Colegiului Medicilor din judetul Ilfov necesarul de personal de executie;

-pregateste si asigura desfasurarea sedintelor Adunarii Generale , Consiliului Judetean si Biroului executiv al Colegiului Medicilor din judetul Ilfov.

 

⇐(inapoi)